Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (495 ord)

Idag är vi i Apelviken

Vi lämnade husbilen på campingen och gjorde en cykelutflykt in till Varbergs centrum

Vi tar alltid en promenad utmed havet när vi är här.  Fotograferar och njuter av landskapet. Våra vandringar brukar sluta med att vi hamnar i Varbergs centrum innan vi vänder tillbaka. Men den här gången tog vi våra elcyklar.

Vi hamnar på campingen i Apelviken då och då under lågsäsong. Det är lite lugnare då och inte så trångbott, det gillar vi. Varje gång vi är här promenerar vi in till Varbergs centrum. Men den här gången tog vi alltså våra cyklar in till stan.

Elcyklar är praktiskt. Det går snabbt att ta sig från A till B utan att bli genomsvett av ansträngning. Men om vi ska vara ärliga så föredrar vi faktiskt att gå. Du upplever det du har omkring dig på ett bättre sätt. I och för sig tar det tid, lång tid, eftersom vi hela tiden gör stopp för att fotografera. Men vet du vad, det gör inget.

Vi gjorde stan och fick en konstupplevelse på köpet

Vi gjorde vårt traditionella stopp på Harrys för att ta en bit mat med dryck därtill. Sedan vandrade vi runt i centrum, studerade den livliga torghandeln och fascinerades av hur de olika partierna kämpar in i det sista för att vinna röster. I morgon är det dagen V, Valdagen. 

Det är märkligt att du kan besöka en plats åtskilliga gånger och ändå upptäcka något nytt nästan varje gång. Som nu. Vi fick syn på något stort och silverskimrande i en park. Självklart blev vi nyfikna och tog oss dit för att ta reda på vad det kunde vara för något. 

Vi hade fått upp ögonen för en del av Varbergs offentliga konst. I det här fallet var det Maria Miesenbergers skulpturer. Riktigt fräcka. Så det här blev en extra krydda på dagens Varbergsbesök. 


Om Destination Apelviken

  • Campingen är öppen året runt.
  • I servicehusen finns toaletter, duschar, kök och tvättmaskiner.
  • Eftersom vi har ett ACSI-kort betalar vi 22 Euro nu under lågsäsong.
  • Det finns två restauranger, den ena - Solviken - är öppen hela året.
  • Under säsong finns det även en livsmedelsbutik.
  • Du kan tömma latrin och gråvatten samt fylla på färskvatten.
  • Mer info om campingen: www.apelviken.sePlats (karta)

Idag är vi på ställplats Ölandsbron i Kalmar
Idag är vi på Båstad Camping