Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (324 ord)

Idag är vi i Ekerum

Påsken står för dörren och vi har tagit oss till Ekerum på Öland 

Denna långhelg tar vi för första gången i år med oss vårt förtält, ett så kallat busstält.

Vädret visade sig inte från sin vackraste sida när vi anlände framåt onsdagskvällen. Regnet smattrade på hela natten och vi var glada att vi fick upp tältet i tid innan mörkret lade sig. Det tog sin lilla tid för det är bara fjärde gången vi sätter upp det här busstältet. Vi hann med tre gånger förra året, men man glömmer en del ritualer när det går lång tid. Nu jobbar vi i alla fall på att försöka effektivisera uppsättningen. 

Skärtorsdagen har varit lugn och skön, vi har kunnat sitta och njuta i tältet med värmaren på. Vi har också tagit en sväng i omgivningarna och spanat in den öländska kusten. Det var disigt och dimmigt, men någonstans har det också sin tjusning. Dock hade vi hoppats att få se lite mer vårtecken.

Någon av dagarna i påskhelgen tänker vi oss ett besök in i naturreservatet Halltorps Hage. Mer om detta återkommer vi till i ett separat inlägg.

Som vanligt tipsar vi om att hålla koll på sidan, vi kommer att komplettera med bilder.

Plats (karta)

Fångad av en stormvind
Idag är vi i Torekov