Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (276 ord)

Idag är vi i Grötviks hamn

Valborgsmässoafton utan eld. Då passar havet gott som ersättning. 

Av olika skäl så kan vi inte åka så lång denna valborg. Så hemmaplan duger väl en dag som denna.

Grötvik håller på att vakna efter en lång vinter. Båtarna läggs i och många hugade båtälskare kan äntligen börja sin säsong. Här i Grötvik märks det tydligt att även husbilsfolket nu är på rull. Ställplatsen och den intilliggande parkeringen är full. Vi räknar till ett 20-tal bilar.

Efter en tur i omgivningarna ser vi att björkar och buskar håller på att slå ut. Det är inte långt borta innan vårens grönska står i full blom. Kvällens kvällsmat blir danska smörerbröd införskaffade på vägen ut till Grötvik. Som förrätt blir det bubbel och jordgubbar. Kan man ha det bättre?

Och nu när vi sitter här och njuter ser vi Stena Lines färja stävja fram över havet med målet Halmstad. Tänk när allt öppnar upp igen och vi kan ta med vår husbil på en båttur till dejlige Danmark. Som vi längtar!

Plats (karta)

Idag är vi i Buahamn
Ölandsvandringar i påsktid