Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (230 ord)

Idag är vi i Småland

Helgen startas och görs lite annorlunda än vanligt 

Vi startar sent på fredagskvällen efter att ha firat en förälders 80-årskalas. Det blir efter det en kort resa till en av Trafikverkets rastplatser vid Boasjön söder om Ljungby. Vi landar där strax före 23 tiden. Det är få fordon på plats. Vi hittar snabb en fin plats och snart kryper vi ner i varma sängar.

Boasjön är en av de finaste rastplatser vi varit på i Trafikverkets regi. Vi vaknade upp i en höstdimma som låg tät över sjön. Det gav en känsla av mystik när den är som mest trolsk. Vi gick en runda i omgivningarna och bestämde oss omgående för att stanna till även på hemvägen för att förhoppningsvis kunna se den plats utan dimma.

Sedan for vi vidare i riktning mot söndagens mål  - Växjö. Vi bestämde oss på vägen att vi denna helg skulle besöka ännu en rastplats. Det blev två. Just nu befinner vi oss på Kronobergs läns finaste rasplats. Fräjens rastplats. Finast vet vi inte om den är,  vi tycker Boasjön är många snäpp finare. Men nu står vi här med fin utsikt över sjön.

Det känns bra just nu!

Plats (karta)

Älvdalen, Dalarna
Idag är vi i Simrishamn