Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (206 ord)

Idag är vi Jormvattnet

En heldag på fantastiska Vildmarksvägen 

Lite mer än halvvägs parkerar vi för dagen på Jormvattnets fiskecamp. Vi har fått se mycket fint idag, en riktig äventyrsresa med vattenfall, sameby, snöklädda berg i högalpin terräng och mycket annat.

Vi startade i duggregn och vi tänkte att det skulle bli en tur när man inte fick se de grandiosa vidderna. Strax innan vi påbörjade stigningen upp till Stekenjokk började det ösregna. Men hur som helst på vägen upp slutade regnet och vi fick se och uppleva det fina landskapet. Hade hört talas om att det skulle vara mycket bilar däruppe, men såg bara cirka 15 ekipage. Så ingen större samling på berget. Någon samling av renar såg vi inte heller. Faktiskt inte en enda.

Jormvattnets Fiskecamp är en enkel och trevlig liten anläggning. Här finns det du behöver, inte minst ett trevligt bemötande. Imorgon hämtar vi färskt bröd i receptionen innan vi fortsätter med etapp 2 på Vildmarksvägen.

Plats (karta)

Vildmarksvägen - Hällingsåfallet
Vildmarksvägen - Brakkåfallet