Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (445 ord)

Idag är vi på bananpannkakan

Ställplats Bananpannkakan utanför Höganäs är något utöver det vanliga 

När vi svänger in på gården så möts vi genast av platsens värd Michael. Vilket fint bemötande

Det är sällan man får ett sådant bemötande när man kommer till en ställplats. Michael är platsens ägare och ser verkligen till så att alla besökare känner sig välkomna. Vi väljer plats och får sedan en tur runt ställplatsen där alla faciliteter visas. Bananpannkakan är inte som andra platser utan har sin egen profil. 

När du kommer hit så får du en liten påse med ägg från hönsgården en banan och i påsen fanns även lite kakor till kaffet. Trevligt och välkomnande förstås. Äggen är verkligen vackra och varierar i färg beroende på vilken hönsras de kommer från. Vi ser redan fram emot en äggfrukost.

Ställplatsen är originell och sticker ut på många sätt. Tidigare drev Michael en skrot och delar av den finns kvar ännu idag. Överallt ser du detaljer utplacerade som kanske inte finns på en vanlig ställplats, det gör förstås platsen speciell. Dessutom verkar det finnas en fin grannsamverkan som gör att du erbjuds svensk honung, konsthantverk och annat smått och gott. Framåt kvällskvisten dök en westerninspirerad granne upp med sin fina häst. Det verkar hända något hela tiden på Bananpannkakan. 

Imorgon ska vi ta och se vad som finns kvar av skrotupplaget. Det sägs att en och annan hittar spännande saker att ta med sig hem.

Lördagsrapport
Vi har haft en riktigt lugn och skön lördag som har innehållit nära relationer med gårdens höns och gäss, en himla massa guldfiskar (har aldrig sett så många), ett besök på skroten och chill och grill. Och så fick vi träffa fina Gittan. Solen har lyst hela dagen så det har verkligen varit en härlig dag. 

Plats (karta)

Vi hamnar rätt ofta i hamnar
Idag är vi i Bua