Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (258 ord)

Idag är vi på Barsta Camping

Vi hade ett bestämt mål i sikte när vi körde in på ställplatsen, nämligen den omtalade Högbonden. 

Den här högbonden är både hög och stram. Som kronan på verket ståtar fyren. Hela ön och vattnet runtomkring är naturreservat. Hit kan du bara ta dig vattenvägen, men det tar bara tio minuter från Barsta Hamn. 

Faktum är att det faktiskt är andra besöket i Barsta för vår del. År 2020 var vi här första gången och då berättade vi lite mer om platsen och det lilla historiska kapellet. Det kan du läsa om här.

I hamnen finns båten Ronja som tagit oss till ön Högbonden, och självklart tillbaka också. Det var en fin upplevelse i naturreservatet som kommer att få ett eget inlägg längre fram. Gillar du naturreservat så kan du läsa om när vi besökte Rotsidan

Om campingen

Barsta Camping erbjuder även ställplatser. Där står vi nu. Det är en miljö av enklare slag, men vi har fin utsikt mot vattnet. I servicehuset hittar du du reception/kiosk, toa, dusch, allrum och kök. En ställplats inklusive el kostar 295 kronor per dygn.

Förra gången vi var här så åt vi köttbullar på restaurang Skutskepparn. Det blir nog repris på det idag. 

Plats (karta)

Idag är vi på Ställplats Gällstasjön vid Skuleberg...
Världsarvet Røros i Norge