Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (312 ord)

Idag är vi på Båstad Camping

Nytt busstält har införskaffats och ska testas idag 

Vi tar den korta turen till Båstad Camping denna helg. Här sätter vi upp vårt nya busstält för första gången.

När hösten drar in så har vi upplevt att det blir lite väl kallt i vårt nuvarande förtält. Det gamla förtältet saknar golv och när vindarna drar på så sveper kylan in och fukt i marken gör att det kan bli rått. Vår värmefläkt (2000 watt) gör så gott den kan men räcker inte alltid till. Ett annat problem med det tältet är att man inte kan köra iväg med husbilen utan att packa ner allt.

Vårt nya busstält, ja denna typ av tält heter så eftersom man kan lämna kvar förtältet vid utflykter. Outwell Parkville 200SA Tall är ett förtält vi kikat på ett tag. Den har en sluss mot bilen och sedan ett fristående förtält med insytt vattentätt golv. Tältet är av bättre kvalitet och ska klara både regn och vindar bättre än vårt gamla förtält. 

Förtältet är av typen lufttält, så inga stänger. Tältet upplever vi som betydligt mer ombonat och efter att ha tillbringat 1:a kvällen i tältet med kraftiga vindbyar ute så är känslan betydligt trevligare. Vår värmefläkt visade sig inte behöva gå på max utan på runt 30%. Nackdelen mot vårt andra tält är att detta är 4-5 kg tyngre. 

Här på Campingen märks det att säsongen går mot sitt slut. Många långliggare plockar ihop sina husvagnar och tält för denna säsong och det gapar redan tomt på sina håll. Ikväll så är det bartömning och fest på "torget" så det blir nog en trevlig avslutning för de som bokat sig. Själva så satsar vi på lite god mat i vårt nya busstält.

Plats (karta)

Norska får
Njupeskärs vattenfall - Fulufjällets nationalpark