Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (238 ord)

Idag är vi på Bisonfarmen i Gate

Första stoppet på semestern 2021 blir utanför Hjo 

Bisonfarmen i Gate är något speciellt att besöka

Idag körde vi 20 mil norrut och hamnade på Bisonfarmen i Gate. Här finns en fantastisk farm som drivs av ett ungt engagerat par. Att satsa på det annorlunda och därtill skapa en mysig lantlig mötesplats för besökare är helt rätt i tiden. Här finns en pub där man kan få något gott att dricka och inte minst få en provsmak av Bisonkött. Själva så passade vi på att äta deras Bisonhamburgare. Ett gott val.

Runt gården spatserar både hönor, tuppar och en och annan kalkon. Men det riktiga dragplåstret är förstås Bisonoxarna. Bastanta djur som ger respekt. Ska tilläggas att ställplatsen är alldeles utmärkt med en vidunderlig utsikt över vidderna med Vättern som avslut.

När vi kikade ut från husbilen på morgonkvisten passerade en hjord med Bisonoxar med sina kalvar utanför husbilen. film nr 2.

Plats (karta)

Idag är vi vid Alebosjön
25-i-topplistan för att sätta fart på smaklökarna