Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (357 ord)

Idag är vi på Elstad Camping i Norge

När regnet drog in så drog vi iväg - till Norge! 

Planen har i och för sig hela tiden varit att åka över till Norge, nu blev det bara lite tidigare på grund av vädret. I Lillehammer skulle det vara fint så det knappades in på GPS:en. Sedan råkade vi på trevligheter på vägen så vi nådde inte ända fram idag.

Första stoppet blev i Røros, denna fantastiska lilla by som är klassad som världsarv av UNESCO. Vi klev in i 1700-talets trästad, njöt av alla välvårdade hus och kyrkan. En riktig highlight blev den kombinerade butiken och ateljén som drivs av konstnären Per Lyngsgaard, där vi fick se unik keramikkonst som sprängde alla gränser. Lekfull, utmanande, drömlik och helt magisk. Vi rekommenderar starkt ett besök om du gillar spännande konst. 

Färden gick sedan vidare och vi körde in i nationalparken Rondane. Himmel vilken naturupplevelse. Det är så vackert att du knappt kan andas. Här var det full njutning hela vägen. På tal om vägen, som vanligt så tar fåren plats. Varför inte chilla på mittstrecken? Bara för att du kan. Och för att du är ett får.

Sista sträckan innan campingen gick bromsarna varma. Nedanför, och vid sidan av oss hade vi Gudbrandsdalen. Vackert och långt nere. 

Nu har vi landat på Elstad Camping, i Ringebu, som ligger precis vid den solglittrande Gudbrandsdalslågen, vet inte om det kallas älv på svenska? Fint är det i alla fall med björkar, gräs och berg.

Om campingen

  • Inklusive el kostar det 330 norska kronor. 
  • Servicehuset är enkelt, men rent och fräscht. Kök, toa och dusch finns. 
  • Vill du veta mer så kika in på campingens webbplats. 

Plats (karta)

Idag är vi på Velemoen Camping
Idag är vi på Fjällnäs Camping