Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (357 ord)

Idag är vi på Fjällnäs Camping

Idag har vi rent ut sagt haft en djuriskt bra dag. Och vi har fått nya vyer.

Hundratals renar har passerat revy på vår väg från Särna till Funäsdalen. Vi befinner oss nu i Härjedalen. Dagen har innehållit allt från djur och natur till storslagen panoramautsikt.

Vi hade gjort en liten önskelista på vad vi ville uppleva i Härjedalen och kan konstatera att vi är riktiga tidsoptimister. Nåväl, vi körde i alla fall igenom Sveriges högst belägna by Högvålen, det tog nog bara cirka 30 sekunder eftersom det inte var många byggnader. 

Sedan var det ren(t) otroligt hur mycket renar vi såg på vägen, bokstavligen. Säger vi att det var 100-tals så har vi verkligen inte överdrivit. Det var en smått otrolig upplevelse som vi för alltid kommer att bära med oss. När vi kom fram till Funäsdalen tog vi gondolen upp till toppen. Utsikten var storslagen. Vart du än vände dig var du omgiven av fjäll. Sverige är fantastiskt!

Nästa punkt på dagordningen var övernattning

Vi googlade och hittade en liten camping precis vid sjön Malmagen, Fjällnäs Camping & Lodges. Mottagandet i receptionen var trevligt och nu står vi med nosen mot sjön Malmagen och med utsikt mot mjuka fjälltoppar. Det är så vackert. Mygg och knott märkte vi snabbt av, men är du bara rätt utrustad så är det inget problem. Våra Thermaceller gjorde nytta och vi kunde sitta ute ett bra tag. 

Kort om campingen

  • Pris inklusive el 310 kronor/dygn.
  • Här finns tillgång till kök, toa, dusch. 
  • Nybakat frukostbröd går också att beställa.
  • Mer info hittar du på campingens webbplats.
Plats (karta)

Idag är vi på Elstad Camping i Norge
Idag är vi på Särna Camping
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
fredag, 02 december 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved