Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (209 ord)

Idag är vi på Helset Camping i Lovatnet

Ännu en helt fantastisk dag med upplevelser som man aldrig kommer att glömma

Vi startar dagens etapp med målet Geiranger Skywalk, Dalsnibba, Europas högste fjordutsikt från bilväg – 1500 meter m.ö.h. 

Detta är verkligen en hisnande upplevelse som man bara inte får missa om man är i trakterna. Vägen till vägentrén är spektakulär i sig själv, men efter att du betalt entré och påbörjat färden öppåt så kommer du känna hur det börjar kittla i magen. Mer om detta i kommande logginlägg.

Efter Dalsnibba satte vi kompassen mot sjön Lovatnet. Vi hade hört talas om denna sjö som är en liten turkosgrön pärla som ligger och samlar vatten från mäktiga berg. Vattnet är verkligen grönt och vem kan motstå att bada i denna sjö när temperaturen är över 25 grader.

Vi hade turen att knipa sista platsen på campingen Helset. Här har vi en fantastisk utsikt mot bergen, vattenfall, glaciärer och sjön Lovatnet. Det kan inte bli bättre!

Plats (karta)

Lofoten - Norge
Nordkap i Norge