Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (443 ord)

Idag är vi på Kalvs Familjecamping

Dagen gick inte alls enligt våra planer. Men den blev jättebra! 

Efter en natt på Öströö Fårfarm ville vi förflytta oss till Åkulla, med sikte på bokskogsvandring. Vi gjorde ett tappert försök, men nej. Sedan fortsatte vi mot ställplatsen vid Ästad Vingård, men nej. Den var stängd. Då tog vi ett snabbt beslut att satsa på att köra mot Fegen. Så nu är vi i Kalv. 

Efter att ha shoppat smaskig lammfiol och lammsalami i Öströö Fårfarms gårdsbutik satte vi oss i husbilen för att köra mot Åkulla Resorts ställplats. Men där var redan fullt, och vid en närmare anblick kunde vi konstatera att det ändå inte var ett ställe för oss. Så vi tog sikte på ställplatsen vid Ästad Vingård. Vi körde på fantastiskt vackra och vindlande vägar, men oj vad mycket folk och bilar det var överallt. Lämmeltåg av människor var på väg ut i bokskogen. Framme vid ställplatsen i Ästad konstaterade vi att den var stängd - fast det stod husbilar där ändå?!

Nåväl, vi kom ihåg ett tips vi hade fått från Instagramkompisar om en camping i Kalv i Västra Götaland. GPS:en ställdes om och vi landade till sist på Kalvs Familjecamping. Där möttes vi av ett mycket trevligt värdpar och fick en fin plats med utsikt över Kalvsjön. Det är riktigt fint här. 

Vi tog en promenadslinga i Kyrkbyn Kalv som tog oss en bit utmed sjön, här finns både klippor och små sandstränder. Det är kuperat och väldigt vackert. Mattorna av vitsippor är på väg att blomma ut. Istället står liljekonvaljerna i givakt, redo att ta över och sprida sin väldoft. Leden tog oss vidare till ett hägn med kronhjortar, vi tittade på dem och de tittade på oss. På tillbakavägen till campingen kollade vi in mufflonfår, jisses vilka imponerande horn!

Nu ska vi bara chilla, äta och dricka lite gott. Och vi är så nöjda med att vi alltid är snabba på att fatta nya beslut. När det inte går enligt plan kan det till och med bli bättre. Och ja, vi fick faktiskt vandra i bokskog - fast inte i Åkulla utan i Kalv. 


Plats (karta)

Idag är vi på underbara Skallkroken
Idag är vi på Öströö Fårfarm