Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (359 ord)

Idag är vi på Mosvangen Camping Stavanger

Idag siktar vi mot nya höjdpunkter. GPS:en fick ta sig an adressen Stavanger.  

Det var drygt 25 mil vi skulle ta oss idag. På vägar som är allt annat än breda och raka. Gissa om det tog sin lilla, nej rättare sagt långa, tid. Medelhastigheten var nog på sin höjd 60 km i timmen. 

Vilken underbar resa vi gjorde idag. "Wow" och "åh" var nog våra vanligaste vokabulär. Vi körde på vägar som var så oanat vackra och mäktiga att det var en konstant "nyp-mig-i-armen-känsla". Det är nästan för bra för att vara sant. Men det är sant, det är på riktigt! Därför förtjänar den här trippen ett alldeles eget inlägg som kommer så småningom. Vi ska bara försöka smälta intrycken först.  

Vi avslutade färden till campingen i Stavanger med att köra genom världens längsta och djupaste undervattenstunnel, Ryfast. Det är fantastiskt vad ingenjörskonst kombinerat med hållfasthetslära kan åstadkomma.

Nu står vi på Mosvangen Camping Stavanger som ligger centralt i Stavanger. Och det har de så klart vett att ta betalt för. 400 norska kronor per natt inklusive el kostar det. Men vadå, målet är att utforska en del av Stavanger. och det gör vi inte varje dag precis. En liten Bucket-list är gjord, vi får se vad vi hinner med. Det ska bli kul i alla fall. 

Det är lite hejsan, svejsen på campingen. Först är det nästan fullt och sedan så trollas det fram platser både här och där. Men det är ju tur i och för sig med tanke på alla trötta husbilsförare som dräller in och behöver vila. 

Toa, dusch, kök och tvättmaskiner finns också. Det är enkelt men rent (klorindoften är avslöjande). På campingen kan du även tömma hb-toan och gråvattnet samt fylla på färskvatten. 

Håll utkik! Kommer fler bilder i morgon.
Plats (karta)

Idag är vi på Egenes Camping
Idag är vi på Velemoen Camping
 

Kommentarer 2

Gäst - Peter Kjellsson den onsdag, 20 juli 2022 20:13

Vi stod på en ställplats inne i byn för 150 kr natten. Var bara 10 minuters gångväg in till centrum. Inte mycket att skryta om annars, men den låg nära byn och hade utsikt över hamnen med kryssningsbåtarna.

Vi stod på en ställplats inne i byn för 150 kr natten. Var bara 10 minuters gångväg in till centrum. Inte mycket att skryta om annars, men den låg nära byn och hade utsikt över hamnen med kryssningsbåtarna.
Micke den torsdag, 21 juli 2022 11:09

Letar man och har tur så hittar man säkert goda alternativ :-)

Letar man och har tur så hittar man säkert goda alternativ :-)
fredag, 02 december 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved