Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (343 ord)

Idag är vi på Nya Skogsgårdens Naturcamping, Torsby

Vi skulle bara köra 7 mil idag, men det blev 25 mil istället 

Det blev fjärde gången gillt när vi väl hittade en plats att övernatta på. Vi startade vår avfärd från Sunnanå Hamn hyfsat tidigt och hade egentligen inte tänkt köra mer än max sju mil. Vi hade nämligen siktat in oss på en speciell ställplats, men det sket sig.

Konkurrensen om ställplatserna är verkligen tuff i semestertider. Med de tre avstickare vi gjorde för att leta plats så hamnade körsträckan till slut på cirka 25 mil. Men då ingår även vår utflykt till akvedukten i Håverud. Det var så intressant så vi kommer att skriva ett särskilt inlägg om det. 

Nu står vi på Nya Skogsgårdens Naturcamping, ungefär 1,5 mil från Torsby åt Norska gränsen till. Det här är en enkel, välskött och riktigt härlig camping mitt i naturen som verkar särskilt populär hos tyskar. Precis utanför flyter Rottnaälven stilla förbi. Att bara sitta och titta på vattnet, träden och njuta av tystnaden är som balsam för själen. Slutet gott, allting gott.

Får se om vi stannar en eller två nätter. Vi har inte bestämt oss än. Kompassen är i alla fall inställd på norr...

Om campingen

  • Vår husbil är 7 meter lång, då kostar det 250 kronor per dygn inklusive el. Har du en på max 6 meter blir det lite billigare.
  • Det finns toa och dusch av enklare slag, men det är rent och fint.
  • Det är lätt att sopsortera eftersom det är tydligt uppmärkt och det finns flera stationer.
  • Kanot- och kajakuthyrning finns också.
  • Här hittar du mer info: https://www.nya-skogsgarden.com

Plats (karta)

Idag är vi på Särna Camping
Idag är vi på Sunnanå Hamn i Mellerud