Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (341 ord)

Idag är vi på Ockelbo Camping

Det där med bra välkomnande verkar de vara proffs på här 

Vi har börjat röra oss söderut igen. Som vanligt letar vi efter små och lugna campingar och ställplatser utmed vägen. Ännu en gång hade vi turen på vår sida, inte bara husbilsturen alltså. Nu har vi checkat in på Ockelbo Camping - och ärligt talat har frun i husbilen haft Ockelbo och Wij Trädgårdar i huvudet ett bra tag. Så hon är mer än nöjd.

Vi kör genom centrum av Ockelbo på vår väg mot campingen. Här finns både livsmedelsaffärer, systembolag, restaurang, pizzeria och lite andra affärer. Det kan nog bli ett besök i byn imorgon.

Fantastiskt värdskap

När vi checkade in på Ockelbo Camping, som drivs av Caravan Club of Sweden, möttes vi av en otroligt positiv och dedikerad värd. Han cyklade före oss till vår plats och hjälpte till att vinka in oss på plats. Värdskap är så himla viktigt, det kommer du ihåg, det berättar du gärna om för andra.

Vi gillar det "småtta"

Småskaligheten är också mycket betydelsefull för oss eftersom vi gillar lugn och ro. Här finns bara 66 campingtomter. Servicehuset är jättefint med gott om toaletter. Dusch finns också. Liksom matsal och ett jättefräscht kök med tillgång till allt från mixer, våffeljärn, porslin, grytor och bestick. 

Här finns även latrin- och gråvattentömning. Vad betalar vi då för det här kalaset? Jo, 280 kronor inklusive el, om du inte är medlem i Caravan club - är du medlem blir det billigare. 

Tvärs över gatan ligger Wij Trädgårdar så det är inte långt till utflyktsmålet. En annan sak som är fin här på campingen är att det finns en liten brygga vid vattnet där näckrosor blommar och fiskarna slår. Att vara omgiven av vatten och grönt är alltid lika skönt.Plats (karta)

Idag är vi på Ängskärs Havsbad och Camping
Idag är vi på Ställplats Gällstasjön vid Skuleberg...