Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (386 ord)

Idag är vi på Persköps ställplats

Men jisses, det är ju fyra månader sedan vi var i Persköp senast!

Det sägs ju att tiden går fort när man har roligt, och vi måste ju ha haft superroligt i hela fyra månader. Men nu är vi äntligen här igen. Ja, vi säger äntligen för ställplatsen i Persköp är en liten vilsam pärla.

När vi körde hit pratade vi om första gången vi hittade hit. Vi hade läst om att Persköp hade utsetts till Årets ställplats 2017. Och vi var ganska nyblivna husbilsägare och nyfikna på allt kring husbilslivet. Fast om vi ska vara ärliga har den där nyfikenheten aldrig gått över.  

Nåväl, när vi var på väg hit och det var våren 2018. Vi körde, och körde, och funderade på om vi hade blivit lurade på något sätt. För vi var "mitt ute i ingenstans". Men så plötsligt var vi här. Och vi föll som furor för denna lilla plats på jorden. Välskött, välkomnande och väldigt lugn.

Hit återvänder vi - gång på gång

Nu har vi nästan tappat räkningen på antalet gånger vi har varit på ställplatsen. Vi har nog varit här alla årstider. I ur och skur, i sol, regn, blåst och snö, vår, försommar, höst och vinter.

En underbar start på helgen

Idag när vi kom hit var det en helt underbar och solig höstdag i mitten av oktober. Fåglarna kvittrade. Fiskarna slog i vattnet. Löven sitter fortfarande kvar på träd och buskar men skiftar från grönt till gult och orange. Det blev en härlig stund i solstolarna med utsikt över den lilla sjön. Varsin Gammeldansk slank också ner, för det börjar trots allt bli lite kyligt. 

Nu ser vi fram emot en riktigt skön och vilsam helg på en favoritplats. Imorgon blir det en promenad i omgivningarna. 

Pris: 250 kronor per dygn inklusive el. Diskmöjligheter utomhus. Toa och dusch. 

Plats (karta)

Idag är vi på ställplatsen i Tiraholm
Idag är vi på Råå