Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (293 ord)

Idag är vi på Råå

Denna helg åker vi söderut 

Råå är ett trevligt och mysigt ställe att vara på

Vi tycker om att promenera i omgivningarna och såklart är det havet som lockar. Så här på lågsäsong är det förstås inte lika mycket folk i rörelse som på sommarhalvåret. Att promenadstigarna utmed havet används flitigt är positivt. Inte svårt att förstå att friska vindar gör mumma för själen. I hamnen ligger förstås fortfarande många båtar upplockade på land. Kan tänka mej att många längtar till våren, då de kan förbereda iläggningen. Många här väljer att behålla båten kvar i vattnet även över vintern, vilket oftast går bra då det sällan fryser till is i hamnen.

Vintertid går det fortfarande bra att få en bit mat inne i byn. Allt är inte semesterstängt. Det lockar till en långpromenad. Denna vecka öppnade Sverige upp och de flesta restriktioner togs bort. Kanske märker vi detta imorgon, lördag, när vi går in till Råå. 

De två ställplatserna i hamnen är stängda så vi står inne på campingen. Det fungerar bra och det är gott ha campingens bekvämligheter inom räckhåll. Det blåser kyliga vindar från havet men vi står på en hyfsat vindskyddad plats så det är inga problem. Dessutom är det rätt gott när husbilen smågungar i vindarna. Vi sover ofta gott då, vaggade till sömns.


Plats (karta)

Idag är vi på Lövstaviken
Idag är vi i Bua