Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (331 ord)

Idag är vi på Råå

Vädret lovade lite bättring söderut så vi drog till Råå utanför Helsingborg.

Här har vi varit några gånger, det är en trivsam plats nära havet. Än så länge har träd och buskar kvar sina löv, så det är en markant skillnad mot när vi var här i februari.

Vi tog en stilla och maklig promenad utmed havet ner till hamnen och piren. På sina ställen pysslade folk om sina nyss upptagna båtar. Vid några skutor som erbjuder havsfiske stod folk samlade i klungor. En del hade varit iväg och kommit hem med fångst, andra var på väg ut. 

Planen var att undersöka mer av Råå, men plötsligt tornade mörka moln upp sig på himlen och regnstänk gjorde att vi fick bråttom att söka skydd. Det blev en snabb marsch till Mammas Kök som erbjuder vietnamesisk mat. Jag Åsa, äter alltid färska vietnamesiska sommarrullar där. En favoriträtt.

Medan vi åt drog regnet förbi och solen visade mer av sig när vi väl tog vägen tillbaka till vår husbil. Åter igen gick vi utmed havet och njöt av ljudet från vågorna som rullade in mot stranden. Vi hann också njuta en stund i våra solstolar utanför vår "husis" innan solen åter igen skymdes av stora moln. 

Om campingen

Vi stod på First Camp Råå. Den plats vi stod på kostade 305 kronor per natt inklusive el (lågsäsong 2022). Men det varierar så var och en får kolla upp själv vilket pris som gäller. Bra toa, dusch och serviceanläggning.

Plats (karta)

Idag är vi på Persköps ställplats
En nästan överjordisk konstupplevelse i Røros i No...