Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (297 ord)

Idag är vi på Särna Camping

Nu är vi i Dalarna, närmare bestämt i lilla fina Särna.  

Vi drar oss norrut så sakteliga och hoppas att vädergudarna ska vara snälla trots meteorologernas varningar för sämre väder. Idag är det i alla fall strålande sol och campingvärden hintade om att det kan bli en fantastisk solnedgång.

Vi har fått en plats högt upp med fin utsikt över Österdalälven. I fjärran skymtar vi den karaktäristiska silhuetten av Nipfjället. Solen värmer oss och det är nästan vindstilla. På lekplatsen i närheten kan vi höra fniss och skratt från sommarlovslyckliga barn. Det är en bra kväll helt enkelt.

Vi tog en liten promenad ner till Särna Gammelkyrka, en mycket speciell och vacker byggnad i trä. Gammelkyrkan i Särna började byggas 1684 och blev klar 1697. Tornet tillkom dock inte förrän 1706. Alldeles intill hittar du Gammelgården som består av sex gamla timmerbyggnader från tidigt 1700-tal. När vi tittade runt bland dessa intressanta byggnader fick vi bland annat lära oss att fjös betyder ladugård. Där ser man.

Om campingen

  • Den är vackert belägen.
  • På området finns en restaurang.
  • Servicebyggnaderna är rena och fräscha, det finns kök med kyl, frys och diskmöjligheter. Dusch och toa finns givetvis. Här kan du dessutom tömma både toa och gråvatten.
  • Vi betalade 320 kronor inklusive el/dygn.
  • Särna Campings webbplats.

Plats (karta)

Idag är vi på Fjällnäs Camping
Idag är vi på Nya Skogsgårdens Naturcamping, Torsb...
 

Kommentarer 2

Gäst - Nils-Åke Hanssom den måndag, 11 juli 2022 20:23

DALARNA är så vackert,, men i år kommer vi nog inte dit.
Står man på Camping får man räkna med högre pris.
Trivs ni fortfarande med plåtisen, Har du ordnat indragning på trappan även på den?
Ha det bra

https://husbilochresor.com/

DALARNA är så vackert,, men i år kommer vi nog inte dit. Står man på Camping får man räkna med högre pris. Trivs ni fortfarande med plåtisen, Har du ordnat indragning på trappan även på den? Ha det bra https://husbilochresor.com/
Micke den måndag, 11 juli 2022 22:51

Hej Nils-Åke!
JA Dalarna är mycket vackert. Som tur är så ligger landskapet kvar för besök även framöver, så det ges nog fler möjligheter att besöka.
Som du ser på vår ingångssida så har vi nyligen bytt vår plåtis till en Knaus.

Hej Nils-Åke! JA Dalarna är mycket vackert. Som tur är så ligger landskapet kvar för besök även framöver, så det ges nog fler möjligheter att besöka. Som du ser på vår ingångssida så har vi nyligen bytt vår plåtis till en Knaus.
fredag, 02 december 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved