Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (310 ord)

Idag är vi på ställplatsen i Lerkil

Ooops vad hände? Så här snabbt brukar vi inte återvända till en ny plats.  

Så klart har det sina skäl. Det första och viktigaste är att vi har en del av vår familj i krokarna. Det andra skälet är att den här ställplatsen är den mest havsnära vi stött på hittills. Och vi älskar havet!

Att stå med nosen vänd mot havet är grejen. Och att kunna sitta utanför husbilen och njuta av solglittret i vågorna och studera båtarna som far fram och tillbaka. Svalorna flyger och far med en beundransvärd hastighet och precision. De är så nära havsytan i sin jakt på insekter att de nästan touchar den. Vilka mästerflygare! 

Hamnen är full av båtar och på restaurangen som ligger bara ett stenkast bort råder en trivsam stämning. Även denna gång fick vi bra service. Det är lite vanskligt att beställa samma rätter igen, men pastan var så god att det fick bli så. Och jag blev inte besviken, tvärtom. Vi festade även till med en förrätt, Gambas, Den satt också fint. 

Ställplatsen sköts av restaurangen, Lerkilsbaren. Det kostar 250 kronor per natt inklusive el (2022). Och glädjande nog hade de fixat till toalettstolarna inne på damernas sedan sist. 

Men, ett tips från oss när det gäller själva ställplatsen är att markera upp platserna i 4-meters rutor. En del turistande husbilsägare har inte koll på läget. Samma regler som vi har gäller ju inte i alla andra länder.Plats (karta)

Idag är vi på Båstad Camping
Idag är vi i Bua hamn