Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (464 ord)

Idag är vi på ställplatsen i Tiraholm

Vi har sneglat lite på den här ställplatsen vid Tiraholms Fisk tidigare. Men inte kommit iväg förrän nu.

Och vi ska erkänna att det faktiskt är våra digitala vänner Linda och Pär som knuffade oss i rätt riktning. När vi träffade dem på Skallkroken förra helgen kom de från Tiraholm och de var jättenöjda med sitt besök. Så då tänkte vi att vi också var tvungna att kolla läget. 

Vi bor ju i Halmstad, i Halland. Och vårt län har så många fina platser som vi redan har besökt. Men vi är långt ifrån klara med vår uppsökande verksamhet. Nu styrde vi kosan till Hylte kommun, närmare bestämt till Tiraholms Fisk som ligger vid sjön Bolmen på den halländska sidan.

När vi körde in mot gården fick vi en riktigt bra magkänsla. Det är verkligen idylliskt och välordnat här. Vädret kunde ha varit lite roligare - som ni ser på bilderna nedan, men det är åtminstone uppehåll. Och det blir precis den lugna helg vi önskar. När vi kom hit var vi helt ensamma på ställplatsen, men i skrivande stund är vi sammanlagt fyra husbilar som hittat hit.

Här har fisken huvudrollen

Idag blir det en promenad och förhoppningsvis ett besök i fiskerestaurangen. Våra Instagramvänner har rekommenderat gös, så det lutar nog åt det. Ingen av oss har ätit det tidigare. På menyn finns fiskar och fiskrätter som vi inte testat innan. Huvudpersonerna är gös, regbågslax (som de föder upp själva), gädda, ål och även lake. Det lär nog även bli lite inköp av rökt regnbågslax i gårdsbutiken innan vi åker hem till Halmstad. 

Om ställplatsen

Det kostar 200 kronor per dygn inklusive el. Du kan betala via swish, i restaurangen eller i gårdsbutiken. Det finns tillgång till toa. 

Underlaget är gräs och du står så du har utsikt mot sjön Bolmen. Plats (karta)

Vi har besökt Bua hamn
Idag är vi på Persköps ställplats