Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (391 ord)

Idag är vi på Storsjö Camping & Trädgård

Helt plötsligt och oplanerat hade vi hamnat vid Höga Kusten 

Egentligen ingick Höga Kusten inte i årets semesterplan. Men vad 17, planer är till för att spräckas. Det blir så mycket roligare då. En oerhört intressant utflykt fick vi också idag - till Hemsö fästning.

Vi lämnade vår fricampingplats på förmiddagen och körde i hällande regn mot Härnösand. Micke hade hittat ett intressant utflyktsmål, Hemsö fästning. Den här militäranläggningen som var strategiskt viktig - inte minst med tanke på Sovjetunionen, var aktiv från slutet av 1950-talet till 1990-talet. Vi fick en fantastiskt intressant guidning som kommer att resultera i ett separat inlägg så småningom. 

Höga Kusten - here we come

När vi sedan kollade kartan insåg vi att vi bara hade ett par mil till Högakustenbron. Ska man vända då? Nä, inte vi i alla fall. Så vi körde dit, ställde oss på parkeringen vid utsiktsplatsen. Tog lite bilder och kollade efter någonstans att övernatta. På så vis hittade vi Storsjö Camping & Trädgård, knappt två mil från bron.

Camping med gammaldags "pensionatskänsla"

Vilken rar plats vi har hamnat på. Skulle till och med vilja kalla den för gullig. Campingen ger en slags gammaldags pensionatskänsla som vi gillar. Det är enkelt, men rent och välordnat. I receptionen finns även en kiosk där du kan köpa det nödvändigaste. Gillar du trädgårdsväxter kan du även handla sådana. Paret som driver campingen sedan 20 år tillbaka odlar även sallad och kryddor som deras gäster får ta av. Det har vi aldrig varit med om någonstans. 

Det är lummigt, grönt och lantligt. Du har vy ut mot Storsjön där det även finns en badplats. Toa, dusch (kostar en liten slant), kök och latrintömning finnes. Allt detta för 270 kronor inklusive el/dygn. Vill du inte ha el så hamnar notan på 240 kronor (allt är 2022 års priser). 

Tyvärr är inte Google Maps inte riktigt pålitlig, så förstora kartan så ser ni campingen i vänster nederkant.

Plats (karta)

Världsarvet Røros i Norge
Idag fricampar vi vid Sörsjön i Hälsingland