Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (283 ord)

Idag är vi på ställplats Ölandsbron i Kalmar

Nu är vi nära Öland. Men den här gången kom vi bara till den lilla ön Svinö

Vanligtvis passerar vi bara Kalmar på vår väg till Öland, men inte denna gång. Vi svängde av mot Svinö och står på en ställplats där vi ska sova i natt. På Ölandsbron som vi har snett ovanför oss rullar bil efter bil. Det känns onekligen konstigt att inte vara en av dessa bilar.

Tidigare idag hade vi besökt Elmia-mässan i Jönköping. Nu styrde vi kosan till östra delen av Sverige. Att se Ölandsbron från det här perspektivet är inte det vanligaste för oss. Men det är alltid kul med lite annorlunda perspektiv. Det finns ett naturreservat här på Svinö som vi gärna skulle besöka, men det sparar vi till en annan gång eftersom vi kom ganska sent och har lite andra planer för morgondagen. 

Vi kan inte klaga på utsikten. På andra sidan vattnet ser vi Öland, precis intill parkeringen/ställplatsen är det en lummig träddunge, och det finns en liten strand med sittplatser och eldstad. 

Ställplats Ölandsbron som den tydligen heter uppfattar vi nog mer som en parkering där du får stå max 18 timmar. Det finns inte tillgång till el eller bekvämligheter, förutom toaletter för allmänheten som är öppna mellan 07.00-22.00.

Du kan tömma gråvatten och latrin här. Pris för att stå här 18 timmar utan el: 100 kronor. 

Plats (karta)

Idag är vi på Kronocamping Saxnäs på Öland
Idag är vi i Apelviken