Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (334 ord)

Idag är vi på Värnäs Camping i Värmland

Finns det något mer avkopplande än att sitta i kvällssolen och njuta av en stilla älv? 

Just i detta ögonblick njuter vi fullt ut. Gräset är grönare än grönt. Kvällssolens varma gula sken gör världen ännu vackrare. Klarälven flyter lugnt och stilla framför oss. Vi ser hur fiskarna slår mjukt i vattnet. Ett par änder simmar förbi. Det är de här ögonblicken som är värda allt.

I förmiddags lämnade vi Norge. Men det är inte hejdå utan på återseende. Vi har varit på rull ganska mycket senaste tiden så vi kände att vi behövde landa någonstans för att smälta alla intryck. Valet föll på Värnäs Camping som ligger precis intill Klarälven. Vi var där för knappt ett år sedan och uppskattade platsen för lugnet och det enkla livet. 


Tänk, samma ro infinner sig nu också. Inga utflykter är planerade. Vi ska bara vara här och nu. Grilla och chilla. Läsa, kanske lösa något korsord eller bara sitta och titta på älven. Det är väl det som kallas för mindfulnes. Vi har sett flera timmerstocksflottar glida förbi med en kanot på släp, människorna stakar/paddlar sig fram i sakta mak. Det är alldeles stilla. Kanske är det något att testa vid tillfälle. 


Om campingen

  • Det är en vackert belägen liten familjecamping.
  • Du väljer själv din plats och ser till att hålla rätt avstånd mellan ekipagen.
  • Servicehuset har kök, toa och dusch. Det är enkelt men rent och fint.
  • I receptionen kan du köpa glass och beställa bröd.
  • Pris för en plats i detta lilla paradis är 290 kronor inklusive el/dygn. Vill du inte ha el kan du dra bort 50 kronor.
  • Vill du veta mer så kika in på deras webbplats varnascamping.sePlats (karta)

Akvedukten i Håverud
Idag är vi på Ekeberg Camping i Oslo