Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (343 ord)

Idag är vi på Våmåbadets Camping i Dalarna

Tio mil, och en smal skumpig väg, senare har vi landat på en fin liten camping 

Vi tyckte att det var dags att röra på oss, samtidigt som vi inte ville köra superlångt. Kollade kartan och hittade en liten familjecamping vid Orsasjön. GPS:en fick jobba och nu sitter vi och slappar i solen. Det känns helt okej.

Vi har en förkärlek för små familjecampingar. Det blir ofta mer personligt. Den här campingen drivs av ett holländskt par. Vi fick ett trevligt och välkomnande bemötande. Som vanligt är det få svenska ekipage på plats den här sommaren. Tyskarna dominerar, tätt följda av holländarna sedan kommer belgarna och schweizarna. Fast vi har faktiskt sett ett par danskar också. Det ger i alla fall nästan lite utomlandskänsla.

Framför oss har vi Orsasjön och en badplats med grovkornig sand. Det här verkar vara en populär plats för både invånare och campinggäster. Och vi kan bara hålla med, vi har fått bra vibbar redan.

Om campingen

Servicehuset är nyrenoverat och fräscht. Sopsorteringsmöjligheterna är bra och du kan tömma toan och fylla på färskvatten. Att stanna ett dygn på Våmåbadets Camping kostar 250 kronor utan el och 300 kronor inklusive el. Duschen kostar 1 krona per minut (2022 års priser).

Det finns en kiosk där du bland annat kan beställa frukostbröd, glass, fika, tomatsoppa och pizza. Idag orkade vi inte laga mat så det fick bli vegetarisk pizza. Riktigt god! Campingägarna har gjort en smart deal med en pizzeria i Orsa som varje morgon förbereder ett antal olika pizzor som de levererar till campingen. Sedan behöver man bara värma på pizzorna i ugnen. En win-win-grej.

Plats (karta)

Idag fricampar vi vid Sörsjön i Hälsingland
Akvedukten i Håverud