Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

1 minuts lästid (250 ord)

Idag är vi på Velemoen Camping

Den här dagen har varit körd. I dubbel bemärkelse. Vi har nämligen ett nytt mål i sikte. 

Vid frukosten idag bestämde vi oss för en ny plan. Istället för att dra norrut, drog vi sydväst. Vi ska erkänna att vädret och temperaturerna spelade roll. För är det sommar vill man gärna ha tvåsiffriga gradtal på plussidan, och inte alltför mycket nederbörd. 

Innan vi startade dagens maratonfärd gjorde vi en liten utflykt till Ringebu Stavkyrkje som har anor från 1200-talet. Sedan har den i och för sig moderniserats några gånger. Första gången på 1600-talet och senaste gången 1921. Vi tog en titt på både in- och utsida. Mycket vackert.

Sedan satte vi oss i husbilen. Micke körde, och körde, och körde. Tyvärr var det knappast de finaste norska vägarna. Så att dagen var körd i dubbel bemärkelse stämmer. Sju timmar senare sitter vi nu på Velemoen Camping. Vi fick ett trevligt bemötande, vilket vi värderar högt.

Det är en enkel camping som även har ett litet gatukök. Trötta som vi var så utnyttjade vi den möjligheten. Har finns ett välstädat servicehus med toa och dusch. Gissar att det finns kök också, men undersökte inte det. Vill du veta mer så kika in på campingens sida på Facebook.

Resten av kvällen ska vi bara chilla och fundera på vad vi ska hitta på i Stavanger.

Plats (karta)

Idag är vi på Mosvangen Camping Stavanger
Idag är vi på Elstad Camping i Norge
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
fredag, 02 december 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved