Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (455 ord)

Med husbil till Sibbarp och cykel till Limhamn


Lite mera vår, lite väl lerigt och mycket mat på våra fat

Den här helgen blev det ett besök på campingen i Sibbarp. Vi har faktiskt inte varit här sedan 2021 så det var på tiden. På vägen hit stannade vi till vid MAN-verkstaden för en liten service på husbilen. Väl på plats på campingen kunde vi konstatera att all nederbörd hade gjort gräsunderlaget bra lerigt. Vi hade tänkt testa ett nytt förtält men det får vara till en annan gång.

Våren har kommit lite längre här söderut än vad den har gjort hemma i Halmstad. Och det är ju trevligt att få sneak peek på vad som snart händer på hemmaplan. På lördagen blev det en cykelutflykt utmed havet, det blåste riktigt rejält så det gällde att hålla i hatten (mössan).

Stora män med mycket små båtar tävlade

Vid hamnen i Limhamn pågick en segelregatta. Stora män gick med stora reglage i händerna och styrde små radiostyrda modellsegelbåtar på havet. Snacka om fokus, de släppte inte blicken från sin båt. Vem som vann vet vi inte men det var i alla fall kul att kika både på båtarna och "båtsmännen".

Megamycket mat på våra fat

Nästa stopp blev på den vietnamesiska restaurangen New Star Saigon. Vi har varit där en gång tidigare. Eftersom jag, Åsa, är tokig i färska sommarrullar så lockade jag med min Micke in. Den här gången slog vi till med en 3-rätters. Jisses vad mycket mat! Bara förrätten var hyfsat mättande. När sedan huvudrätten kom, som i mitt fall var en pho-soppa med biff så höll jag nästan på att ramla av stolen. Tallriken var gigantisk, som en hel gryta att äta själv. Det gick bara inte att få i sig allt. Till råga på allt var det efterrätt också, banankaka med kokossås och sesamfrö. Lite annorlunda helt klart. Även här blev jag tvungen att lämna kvar en stor del på tallriken. Men allt var gott och vällagat, bara väldigt, väldigt mycket.

Slappning i husbilen

Nu har vi rullat tillbaka till campingen och resten av lördagen ska vi chilla, lägga in film och bilder från dagens utflykt, skriva lite till vår webb, göra något inlägg på Instagram och lyssna på musik. Någon kvällsmat lär vi knappast behöva efter dagens matintag. 

Plats (karta)

Vägen upp till vackra Valkallen
Rödklitten - Höga Kusten
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
söndag, 04 juni 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved