Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (352 ord)

Idag är vi på ställplatsen i Skallkrokens hamn

Vädret lovar inga roligheter. I alla fall inte i vårt närområde. Det har spöregnat. Nu står vi i Skallkrokens hamn, och faktum är att det syns en liten strimma av blå himmel. 

Efter en intensiv vecka ska vi vila ut ett par nätter i Skallkroken i Haverdal utanför Halmstad. Det är en riktig favoritplats. Väderprognoserna har hotat med regn och elände. Men grejen med havet är att det ofta sopar under molnen och regnet.

När vi väl landade i vackra Skallkroken utanför Halmstad gav vi oss ut på en promenad utmed havet. Höstens färger har börjat breda ut sig. Vissa blommor kämpar in i det sista för att kunna sprida sin prakt även nästa år. Koblajorna är fortfarande hyfsat färska så vi gör vårt bästa för att inte trampa i dem. Havets vågor rullar in mot stranden.

Vi har varit här många gånger och ändå känns det alltid som om vi får nya perspektiv. Pelargonplanteringarna vid ställplatsen sjunger på sista versen, men de sjunger färgstarkt och med stil. Det kommer att bli en fin helg oavsett väder och vind. Spöregnar det kommer vi chilla i husbilen. Är det uppehåll kommer vi njuta av naturreservatet. Oavsett kommer det att bli bra.

Om ställplatsen: Du måste förboka plats. Det kostar 250 kronor per natt inklusive el. Toa, dusch och tvättmaskin finns. Plats (karta)

En nästan överjordisk konstupplevelse i Røros i No...
Idag är vi på ställplatsen i Grötvik