Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (407 ord)

Idag är vi på underbara Skallkroken

Boka plats på en favoritplats har sina sidor... 

Den här natten tillbringar vi på en av våra absoluta favoritplatser, Skallkrokens ställplats utanför Halmstad. Här har vi stått många gånger i alla slags väder. Sol, stormbyar, regn, rusk och bitande kyla.

Det tar bara cirka 20 minuter att köra till hit från vårt hushus. Och det är det som har varit så himla bra, att inte alltid behöva åka så långt för att njuta av en helt annan miljö än hemmavid. Vår Plåtis har verkligen fått visa vad den går för här på Skallkrokens ställplats, och vi har fått lära oss att vara kreativa och lösa situationer som uppstår. För att stå nära havet har sina utmaningar. Men vi har alltid känt oss trygga. 

Förbokning ställer till det - i alla fall för oss
Sedan Skallkroken började med förbokning har vi inte lyckats "komma till" på länge. Vi tycker att det är lite jobbigt att behöva binda upp oss långt i förväg för att kunna stå här ett par helgnätter. Det stör liksom vår spontana ådra som gärna följer väderleksrapporten. Men den här gången slumpade det sig så att det fanns en plats ledig under en natt. Tack för det, som vi har längtat! 

Från regn till solsken
När vi kom hit vid 13-snåret var det grått och mulet, det hade regnat av och till hela förmiddagen. Men vi hade bokat och betalat så det var bara att "bita i det sura äpplet". Men vet du vad, det där äpplet blev väldigt krispigt plötsligt. För solen kom fram, trots friska vindar och lite småkyla gav vi oss ut på en liten runda i naturreservatet. 

Besök gärna Skallkroken i maj
Har du chansen så åk hit i mitten av maj, mattor av strandtrift breder ut sig i helt ljuvliga rosalila kulörer, havet viskar bredvid dig och det är så underbart vackert alltihop att det knappt går att beskriva. Vi hoppas att bilderna ska visa lite av allt det fina du kan få uppleva. 

Plats (karta)

Idag är vi i Kåseberga
Idag är vi på Kalvs Familjecamping