Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

3 minuters lästid (615 ord)

Vi åkte till Kullabygden och Svanshall


Svanshall vid Jonstorp är en ställplats vi varit nyfikna på i många år

Men när vi kikat förbi har det alltid varit fullt. Här finns bara fem platser så det är inte så konstigt att det snabbt fylls upp. Men första helgen i mars i år fick vi äntligen plats - och vi var alldeles ensamma! I alla fall inledningsvis.

På fredagen fick vi ha Svanshalls ställplats helt allena. Vi var lite nyfikna på hur det skulle bli på lördagen. Och ja, fram emot eftermiddagen fick vi sällskap av tre husbilar. Så det blev nästan fullt.

Vi såg inte hjärtat, men det finns där
Lördagen är alltid bästa dagen. Den är orörd och vi vet att vi får sova en natt till i husbilen. Vi åt en lång och god frukost innan vi gav oss ut på dagens äventyr - en promenad på en bit av Skåneleden. Det blev ett stopp vid det vattenfyllda stenbrottet, så makalöst vackert med kontrasterna mellan vattnet och den vissna vassen. Gult och blått. Micke klättrade ner för klippväggen, själv fegade jag den här gången. Men jag fick i alla fall fina översiktsbilder. Av en Instagramkontakt fick vi veta att det ser ut som ett hjärta ur fågelperspektiv. Googlade och kunde konstatera att de hade helt rätt. Så fint!

Vi ser fram emot nya upptäckter
Tack vare att träden ännu inte fått sina löv kunde vi njuta av att se havet utmed vår väg. Vi skulle gärna vandra här igen när det är mer grönt, och då ska vi ta med oss fika och sikta in oss på en härlig heldag. Kanske blir det ett stopp hos Flickorna på skäret. Där har vi aldrig varit. Nimis ligger också och hägrar framför oss här på Skåneleden. Vi var där för många år sedan, det skulle vara kul att se hur det ser ut nu. Tänk vad livet är fullt av upptäckter och återupptäckter. Underbart!

Svanshall - hur säger man det egentligen?
Kan inte låta bli att fundera på "betoningen" av namnet. Är det Svanshall som i svans (fågeln) plus hall, alltså en svans hall? Eller är det svans hall? Alltså en svans av något slag i en hall? Vi såg många hundar med viftande svansar i alla fall. Kom gärna med inspel om namnet. Vi är så nyfikna!

Om ställplatsen
Det var förhållandevis dyrt med tanke på servicen som bara bestod av enkla toaletter och el som inte räckte till mycket. När vi skulle brygga kaffe fick vi stänga av elen helt här inne i husbilen. Pris just nu är 250 kronor per natt inklusive el (6A). Men, utsikten är det inget fel på. Det är alltid lika härligt att stå med nosen mot havet. Här är det soluppgång som gäller, så du får vara morgonpigg om du vill ta tjusiga bilder. Precis i närheten finns en restaurang som verkar ha gott rykte, den var stängd när vi var här. Men kanske nästa gång... 

Plats (karta)

Vitt och vackert i Varberg
Vi har besökt Tjolöholms slott