Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

3 minuters lästid (536 ord)

Vi har besökt Råå


Att besöka Råå innebär alltid ett smaskigt besök hos Mamma´s

Med jämna, eller rättare sagt ojämna, mellanrum landar vi på Råå med vår husbil. Eftersom vi är här vid lågsäsong så checkar vi in på Råå Resort. Ställplatserna i hamnen är just nu upptagna av båtar.

I helgen som var checkade vi in på Råå Vallar Resort. Det blev en lugn och skön fredagskväll med lite plockmat och På spåret på TV:n. Vi är fullständigt värdelösa på att gissa men tycker att det är väldigt kul ändå. Det händer faktiskt att vi får några rätt. 

Vi fick se olika sorters rumpor på promenaden

Lördagen är vår favoritdag på helgerna. Den är orörd, och vi vet att vi inte behöver åka hem förrän på söndag. Vi hade kollat vädret och det skulle vara fint. Så blev det också. Efter en gofrukost gav vi oss iväg i det efterlängtade solskenet med fulladdade kameror. Siktet var inställt på hamnen och piren. Att gå utmed havet innebär att du får se många rumpor i vattnet. Det är smått "andligt" och svanarna är inte sämre. Men det är inte bara fåglar som badar. Vi såg även mänskliga "doppingar" i olika åldrar.

En hungrig herre kom i vägen för oss

Efter att ha girat piren styrde vi kosan in till centrum av Råå. På vägen dyker plötsligt en mycket bestämd herre upp, nämligen ett kraftpaket till knölsvan. Han var stor, tung och hungrig men vi hade inget att bjuda på så vi blev inte särskilt populära. Snabbt skyndade vi vidare mot vårt mål. Som dessutom alltid är ett huvudmål för oss när vi är på Råå. 

Mammas mat är alltid bäst

Mamma´s kök är en asiatisk restaurang med varm atmosfär. Den är inte direkt "fancy" men den är gedigen enkel med en personlig service som vi gillar. De är verkligen duktiga på att hantera råvarorna. Efter ett antal besök här är vi faktiskt igenkända och de vet vad jag, Åsa, vill ha, vietnamesiska färska vårrullar med deras supergoda fisksås. 

Rätten finns inte på menyn eftersom den tar tid att göra. Så det betyder att om det är mycket folk i restaurangen kan man bli utan. Hittills har jag haft tur! Kanske för att vi mest besöker Råå vid lågsäsong. Micke hittade en ny favorit, fläskfilé med chilli. Den lär nog beställas nästa gång vi är här. 

Gofrukost fick avsluta helgen

Sedan blev det en lugn kväll i husbilen med musik, ost, druvor och vin. Helt enkelt ett bra avslut på denna fina lördag. Söndagar innebär hemkörning och är därmed inte lika populära. Men en gofrukost hann vi ändå med innan vi körde hem till Halmstad.


Plats (karta)

Vi besökte solnedgången på Skallkroken
Vi har besökt Bua