Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (420 ord)

Vi har besökt Skallkroken


Här får du allt, på en och samma plats. Om du gillar natur och hav vill säga. Och småbåtshamnar. 

Det är inte konstigt att Skallkroken har blivit en favorit. Ställplatsen är ju som ett riktigt Kinderegg. Du får flera önskningar i en. På en minimal yta hittar du allt från hamn och strand till vindpinad blandskog, stenbrott och utsiktsplats.

Ofta växlar vi mellan att gå utmed havet eller ta oss upp till utsiktsplatsen Skallen när vi parkerat oss på ställplatsen. Den här gången var det dags för det senare utflyktsmålet.

Det är rätt häftigt att fina Haverdal i Halmstad kan erbjuda så stor variation på naturen på en så liten yta. Titta bara på bilderna så förstår du nog att vi aldrig tröttnar på Skallkroken. Att det dessutom bara tar 20 minuter att köra hit ifrån hushuset är bonus. 

Med ögon känsliga för grönt
Vädret växlade mellan sol och lite molnighet på vår promenad upp till Skallen. Trots att det mesta är grådaskigt i naturen så lyser det skönt grönt på sina ställen. Enarna ståtar med mognande enbär. Små ormbunkar (stensöta?) breder ut sig som mattor. Och taggiga björnbärsbuskar har behållit en del av sina gröna blad. Våra ögon behöver verkligen dessa gröna kontraster. Väl uppe på Skallen njuter vi av utsikten. 

Båtarna vilar på land
Nu vilar båtarna uppe på land i väntan på våren. Nere i hamnen har man tagit upp pontonerna som avgränsar mellan båtarna så att de inte ska slå emot varandra. På dessa har musslor och små havstulpaner byggt upp hela samhällen under våren, sommaren och hösten. Otroligt vilken livskraft! 

Förbättringar på gång
Ett nytt servicehus byggs. Det är välkommet. Kanske blir det klart till sommaren? I anslutning till det finns gråvatten- och toatömning och sopsortering. Toatömningen är dock inte tillgänglig vintertid.

När vi efter vår promenad väl landade i husbilen igen belönades vi med varm glögg och pepparkakor. Husbilslivet är verkligen gott att leva - på alla sätt!

2022-12-30

Plats (karta)

Vår 5-i-topp-lista på husbilsplatser 2022
Vi har besökt Apelviken
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
lördag, 04 februari 2023

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved