Skip to main content
Här har vi varit

Här var vi senast

Vi försöker att använda våra helger och övrig ledig tid till att besöka platser runt om i vår värld. Oftast handlar det om korta resor inom lagom räckhåll på helger, och lite längre resor när tiden medger. Om du ser oss så säg gärna hej!

 

2 minuters lästid (386 ord)

Vitt och vackert i Varberg


Sedan vi skaffade husbil har Varberg blivit ett kärt tillhåll under lågsäsong när vi ställer upp för en weekend. 

Det som alltid är lika fascinerande är hur våra årstider och vädret påverkar en plats. Den här gången blev det en snöigare upplevelse än vanligt. Visst har vi varit med om frost och lite lätt snöpuder. Men nu var det faktiskt riktiga snötäcken som hade brett ut sig både här och där.


Egentligen hade vi helst sett vita snödroppar och andra vårtecken för vi närmar oss mitten på mars. Men när snösmockan kommer är det bara att gilla läget och låtsas att det fortfarande är vinter. 

Sol och snö är en vacker kombination

Solglittrande snödrivor skapar härliga kontraster. Att sedan ha havet precis intill, och klipporna - ja det skapar verkligen ett "nytt" landskap. Ejdrarna guppade omkring i havet och ådorna (honorna), som var i underskott i antal, var flitigt uppvaktade. Det var lustigt att höra lätet från hanarna som lät som "åh hooo" eller något åt det hållet. Här är en ljudfil som vi hittade så att du får en uppfattning om hur det lät.

Många bilder blev det på vår promenad

Och ett obligatoriskt stopp på Harrys för att fylla på kroppens depåer med mat och dryck. Sedan blev det snabb retur till campingen. För på bara en timme ändrade sig vädret och det började blåsa upp. Sedan var det rejäla vindar hela natten som ven runt husbilsknutarna och vaggade oss ända fram till söndag förmiddag. 

Nu har vi avverkat en god och lång husbilsfrukost och SöndagsMorgan. Tyvärr drar det ihop sig till hemgång. Vi skulle mer än gärna stannat minst en natt till i husbilen. 

Plats (karta)

Utsikten på Höga Kusten
Vi åkte till Kullabygden och Svanshall