logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (309 ord)

Ishotellet i Jukkasjärvi

Tänk dig att du står framför ett gigantiskt och magiskt kylskåp 

Tänk dig sedan vilka goda delikatesser som kan gömma sig där. Kanske vattnas det i munnen. Men när du sedan gläntar på kylskåpsdörren fryser smaklökarna till is. Det är inte mat innanför dörrarna. Det är något helt annat, det är konst. Världsunik konst. Den är gjord av is och det är bedövande vackert. Det är ögondelikatesser du aldrig sett innan.

Vi är inne i Ishotellet i Jukkasjärvi. Det är bara 5 grader minus. I inträdesbiljetten ingår stora varma capejackor, det behövs. Kylan gör sig snabbt påmind. Men du glömmer den ändå när du går från rum till rum och förundras över vad konstnärerna lyckats skapa av is.

Med kalla fingrar knäpper vi bild efter bild, samtidigt som vi vet att bilderna aldrig kommer att göra upplevelsen rättvisa. Det ligger magi i den kalla luften. Hur fångar man den?

Vad vi också vet är att det här är den konst som existerar just nu. Snart har konstverken återbördats till sin rättmätige ägare, älven. Och när vintern är här och älven rullat ut sin is igen, då hämtas den in för att skapa nya unika konstverk. Det är som en trollslända. Den levde en dag, men det var den vackraste dagen. 

Vill du veta mer om årets konstnärer och historien bakom Ishotellet rekommenderar vi ett besök på deras webbplats.

Plats (karta)

Lövångers Kyrkstad
Idag är vi i Luleå
 

Kommentarer 4

Gäst
Gäst - Bibbi Ekstrand den onsdag, 29 juli 2020 20:59

Ishotellet har i flera år varit en önskan om att få uppleva. Men det är ju en bit att köra dit från Göteborg så vi får se när det blir. Väldigt fina bilder ni tagit med trevlig text till.

Ishotellet har i flera år varit en önskan om att få uppleva. Men det är ju en bit att köra dit från Göteborg så vi får se när det blir. Väldigt fina bilder ni tagit med trevlig text till. :)
Åsa den fredag, 31 juli 2020 08:46

Tack så himla mycket för att du uppskattar texterna och bilderna! Vi hoppas verkligen att ni får uppleva Norrland och Ishotellet. Det finns mycket fint här uppe. Vi valde detta speciella år att åka norrut på vår semester, istället för söderut som vi brukar. Vi har ju ett vackert land, men det är lååååååångt :-)

Tack så himla mycket för att du uppskattar texterna och bilderna! Vi hoppas verkligen att ni får uppleva Norrland och Ishotellet. Det finns mycket fint här uppe. Vi valde detta speciella år att åka norrut på vår semester, istället för söderut som vi brukar. Vi har ju ett vackert land, men det är lååååååångt :-)
Gäst
Gäst - Sonja den lördag, 01 augusti 2020 23:13

Bara så där utan förvarning åker ni norrut! Åh, vad roligt att se och läsa om era intryck.
Jag var uppe i vintras på Jokkmokks marknad och besökte ishotellet. Helt fantastiskt! Hoppas att ni besökte kyrkan i Jukkasjärvi också. Den är väldigt fin.

Bara så där utan förvarning åker ni norrut! Åh, vad roligt att se och läsa om era intryck. Jag var uppe i vintras på Jokkmokks marknad och besökte ishotellet. Helt fantastiskt! Hoppas att ni besökte kyrkan i Jukkasjärvi också. Den är väldigt fin.
Åsa den söndag, 02 augusti 2020 08:21

Så härligt med en norrlandstur bara så där! Googlade nu och såg att vi råkat missa denna pärla till kyrka. Det känns väldigt snopet. Men, men...vem vet, vi kanske åker uppåt landet igen så småningom. Och då ska vi ha koll på Jukkasjärvi kyrka!
Ha fin tur!

Så härligt med en norrlandstur bara så där! Googlade nu och såg att vi råkat missa denna pärla till kyrka. Det känns väldigt snopet. Men, men...vem vet, vi kanske åker uppåt landet igen så småningom. Och då ska vi ha koll på Jukkasjärvi kyrka! Ha fin tur!
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved