Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (330 ord)

Kapelluddens camping

En solnedgång är en solnedgång är en solnedgång…

Nope. Det är det inte. Det är i och för sig samma sol som vi ser överallt på jorden. Men så många olika uttryck den har. Och i Borgholm är nog solnedgången lite extra allt.

Vi besökte Kapelluddens Camping på Öland för andra året i rad. Den här gången hade vi bokat första parkett på Solsidan. Och kvällsskådespelet vi fick se var fantastiskt.

En kväll sjönk solen sakta och stilla ner i havet, som en varm apelsin. En annan kväll skapades dramatiska ljusspel. Det brann i molnen. Du kunde fantisera om lavaströmmar och elektriska ljussatta minfält. Ett solspektrum strålade upp mot himlen. I havet skimrade en orangeröd väg. Det glödde i randen mellan hav och himmel. Och vi, och alla andra njöt och förtjusades. En solnedgång är något universalt. Något som förenar människor i just den stunden, i just det ögonblicket.

Lugna dagar med historiskt perspektiv

Fyra nätter blev det. I lugn och ro. Helt underbart. Vi promenerade in till Borgholm. Shoppade lite. Åt en lyxig räkmacka vid en restaurang i hamnen. Det blev en härlig cykeltur till Borgholms slottsruin. Märkligt att den alltid är lika fascinerande. Vi hittade nya vinklar, nya foto- och filmperspektiv. Historien finns. Här och nu. Där och då. Det lär bli fler besök vid den berömda ruinen.

Kort och gott. Vi hade några härliga dagar på mitt älskade Öland. Det kommer vi att göra om.

Plats (karta)

Haverdals Camping
Sibbarp i Malmö