logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (467 ord)

Kåseberga och Ale stenar

Elchocker livar upp - men undvik om du kan

Vi har besökt Ale stenar ett antal gånger. Men då har vi sett allt lite från ovan. Den här gången bestämde vi oss för att uppleva platsen på en ny nivå. Närmare havet. Med andra ord - nerifrån och upp. Det gav helt klart nya perspektiv.

Vi hasade och kasade oss nerför en brant liten stig. Vid ett tillfälle tog jag tag i ett stängsel för att få balans. Aj!!! Där och då och fick jag mitt livs första elstöt. Det är inte jätteskönt kan jag meddela. Men jag trodde faktiskt att det skulle vara värre. Okej, det pirrade i fingrarna en stund efteråt, det ska jag erkänna.

Nåväl. Ner kommer du alltid. Men det kan vara värre att ta sig upp. Mer om det senare. Nu gick vi på en stig utmed havet. Med gräsklädda stup på ena sidan och stenar av olika storlekar på andra sidan. Och så havet. Det är en mäktig upplevelse att ha ett oändligt och bråkigt hav bredvid sig. 

Jag testade att fotografera med lite olika inställningar och olika vinklar. Några bilder blev faktiskt okej. Micke är inne i ett filmflow just nu. Många kortfilmer blev det. Och bra. Fast en av dem avstår jag från att visa. Maken filmade min variant av att ta sig uppåt. Inte så snyggt kan jag säga. Jag ser mer ut som en skalbagge som jobbar sig uppåt än en människa.

Det är inte alltid som uppåt känns särskilt uppåt

Ja, då kom vi alltså till avsnittet då det var dags att ta sig upp igen. Det var ingen lätt historia. Jag har lite väl mycket att bära på och är inte den vigaste här på jorden. Konditionen kunde också vara bättre. MEN, jag har en jäkla vilja. Eller kalla det jävlar anamma. Så upp tog jag mig. Bitvis i halv krabbgång och bitvis genom att hugga tag i grästuvor. Och så gjorde jag det igen. Tog tag i stängslet. Jag fick ytterligare två elstötar. Det är nog inte alla som fixat tre elstötar samma dag. Kan man få någon slags medalj för det?

Väl uppe igen var jag lite matt. Det blev vilning en stund. Vi satt och tittade ut mot havet och njöt av en extremt duktig paraglidare som showade för alla som besökte Ale stenar. Då- och nutid i ett ögonblick. Det här är en magisk och tidlös plats mellan hav och himmel. Hit kommer vi att återvända. Om och om igen.

Plats (karta)

Lilleman med på små utflykter
Ängelholm
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved