logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (263 ord)

Königsee

Vi fick en skön glimt av Königsee 

Det var fullt på den tilltänkta campingen. Så vi slog till med en fricamping på en stor grusparkering med några minuters promenadavstånd till Königsee. Vi ska väl erkänna att vi inte hade jättemycket koll på denna plats i världen.

Men det har vi nu. Efter intensivt googlande. Och vi kommer gärna tillbaka för vi hann inte uppleva allt vi ville i Königsee. Den här fantastiskt vackra sjön är nog mer lik en fjord än en vanlig sjö. Vart du än vänder dig ser du mäktiga bergstoppar och branta klippor. Det går att åka på båtutflykt men under högsäsong måste du tydligen boka i förväg. Königsee ligger i det populära naturområdet Berchtesgaden. Här finns det vandringsleder som vi gärna utforskar vid tillfälle.

Trevliga guttar bjöd på god öl

På vägen ner till Königsee träffade vi på ett gäng trevliga guttar från Trondheim som var på väg till Monaco på Rally Retro 2019. Alltså vi gillar norrmän. Visst bjöd de på öl. Men vi gillade dem redan från början ändå. Hoppas att resan för gänget gick bra. 

Sammanfattningsvis så vill vi tillbaka till Königsee. Nationalparken är väldigt lockande. Sedan gör ju den lilla byn med sin strandpromenad, änder och hamn inte saken sämre. See you in Königsee!

Plats (karta)

Örnnästet
Saltgruvan i Hallstatt
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
söndag, 02 oktober 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved