logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (269 ord)

Kosta Boda

Gillar du konst är ett besök på Kosta Boda ett måste

Antingen du är på väg till Öland. Eller på väg från. Glöm i vilket fall som helst inte att göra ett besök på Kosta Boda. När vi var där hade de en helt makalös utställning med Sveriges största glaskonstnärer. 

Vad sägs om namn som exempelvis Kjell Engman, Bertil Vallien eller Ulrika Hydman Vallien. Ja det är bara några guldkorn du kan njuta av när du besöker Kosta Boda. 

Det som är så fantastiskt med glas och som gör att du aldrig tröttnar på det är hur glaset samspelar med ljus och skugga. Linjer och små luftbubblor skapar nya sidor av glaskonsten beroende på ur vilken vinkel du studerar den. Det är levande. Och magiskt. 

Att skapa den här glaskonsten är en magi i sig. Designers samverkar med skickliga glasblåsare. Testar gränser. Utvecklar. Hittar nya former. Allt gör dem tillsammans. Passa på att titta in i glashyttan om den är öppen. Där pågår trolleri. Med mun- och handkraft.

Tyvärr tillåter inte vår kassa de riktigt "stora" konstverken som kostar både fem- och sexsiffriga belopp. Men vi hittade några mindre surrogat i glasshopen som vi tog med hem. Väldigt fina i all sin enkelhet. Nu står dessa glaspjäser i ett fönster där ljuset har fritt spelrum. Det är så vackert!

Plats (karta)

Karlshamn i Blekinge
Vår husbil
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved