Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (263 ord)

Kotor

Vi tog lokalbussen till världsarvsstaden Kotor

Vi lämnade vår kära "husis" på Camp Laguna i Morinj och tog lokalbussen till världsarvsstaden Kotor. Bara att åka med lokala färdmedel är en upplevelse i sig.

Bland det bästa med vår "husis" är att vi hela tiden får nya upplevelser. Det kan vara naturupplevelser, kulturupplevelser och världsarvsupplevelser. Nu är vi i Montenegro och ska uppleva Kotor som ligger i en undangömd del av Kotorbukten, Europas sydligaste fjord. 

Den gamla staden är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet och finns med på Unescos världsarvslista. Det är en skön känsla varje gång vi prickar av ett världsarv, det måste jag erkänna. Stadskärnan i Kotor är omgiven av en mur och har snäva och vindlande gränder som gjorda för att undersökas.Det är trångt, och oerhört charmigt. Något som vi verkligen gillar.

När vi var där var det nära 40 grader så vi orkade tyvärr inte ge oss upp på vandringen till befästningen. Men bara att att strosa runt i denna gamla stad och insupa atmosfären har ett värde i sig. Rekommenderas å det allra varmaste. Till och med när det är som varmast.

Plats (karta)

Budva i Montenegro
Camp Naluka i Morinj