Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (338 ord)

Lagunen Strömstad

Lagom stora Lagunen är inte så lagom egentligen...

På väg till Norge passade vi på att ta en sväng in till Strömstad. Det fina med en plåtis är att den är så "liten" att den ryms i en parkeringsruta. Visst blir det lite överhäng, men hjulen står vackert innanför linjerna. Vi strosade runt och åt en bit mat på en bra restaurang. Efter det var det dags att hitta någonstans att övernatta innan färden gick vidare. Det blev på Lagunen, nära Strömstad. 

Den här mellanlandningen på väg mot vår slutdestination är perfekt. Det blev en lagom lång sträcka att köra nästa dag. Men Lagunen är verkligen inte lagom. Förutom storleken i så fall. Vi fick en fin plats precis vid havet där Strömstads skärgård börjar. En sak som vi slogs av är hur välordnat och snyggt det är här. Det känns som de har tänkt till när anläggningen byggts upp. Det är en bra blandning av stugor, tält- och husvagnsplatser och som de säger här - bobilsplatser. Ja, närheten till Norge gör sig påmind både av namnet bobilsplats och av att det är gott om norrmän här. 

En fin promenad i campingområdet

Vi tog en promenad i området och kunde konstatera att det verkligen är ett fint område med härlig och karg natur. Berget går i dagen nästan överallt, men det hindrar inte vegetationen från att få fäste och faktiskt bli riktigt frodig. Det finns badstrand, badtunna, bastu, långa bryggor, servicebyggnader och reception med möjlighet att handla livsmedel. En restaurang finns också, men den är bara öppen när det är säsong.

Vi återvänder gärna hit till Lagunen. Bohuslän har mycket att bjuda på. Det är ju bara att ta cykeln och ge sig ut på upptäcktsfärd. Ett ställe som jag är nyfiken på är exempelvis Blomsholms fornminnesområde...

Plats (karta)

Nesoddtangen
Strömstad