Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (331 ord)

Landskrona - Lundåkrahamnen

Check på Lundåkrahamnen

Vi hade sett en massa positiva omdömen om Lundåkrahamnen i sociala medier. Kanske hade vi därför lite för högt ställda förväntningar...

Det var ju fint att stå nära vattnet. Att vakna till vågskvalp är alltid lika trevligt. Vi stod på gräs och hade utsikt mot båtarna. På det stora hela var det lugnt och skönt. Något vi uppskattade lite extra var att det trots den sena årstiden var liv och rörelse i hamnen. Folk kom och gick nästan hela tiden. De åkte ut i sina båtar för att sedan komma hem med lite fisk eller en skön havsupplevelse. 

Men tyvärr blev inte helhetsupplevelsen vad vi hade förväntat oss. Ibland är det nog bättre att inte ha läst på så mycket innan du besöker en plats. Då är det mer ett oskrivet blad. Så vi får nog börja om från början och göra ett nytt besök här. 

Om ställplatsen och Lundåkrahamnen

Lundåkrahamnen ligger i Landskrona kommun mitt på Öresundskusten. Härifrån är det nära till den vackra lilla ön Ven. Ställplatsen har 48 platser. Området är inhägnat, låst och bevakat nattetid. Det kostade 180 kronor inklusive el per natt (2018) som betalas i automat vid hamnkontoret.Det är ingen platsbokning. Hundar är välkomna i koppel eller inhägnad. I närheten ska det tydligen finnas ett fågelreservat.

För den naturintresserade och promenadsugne finns ett litet område att vandra i. Men upplevelsen går över alldeles för fort tycker vi för ytan är inte särskilt stor. Den omtalade restaurangen Idas by the See var stängd när vi var här. Annars hade vi nog gjort ett besök. 

Plats (karta)

Säsongsstart i Båstad
Hellevik Nesoddtangen