Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (245 ord)

Mellbystrand - Marias Camping

Egentligen var målet Torekov - men i stället hamnade vi på Marias Camping i Mellbystrand 

Ja så kan det gå. Förstahandsmålet var First Camp i Torekov. Men vi tyckte att de var på tok för dyra så vi körde vidare. Det är ju i mitten av augusti och den värsta turistsäsongen är över. Så nog tycker man att priserna borde vara lite lägre. Men så icke. 

På Marias Camping kostade platsen 240 kronor inklusive el. Vi gillade att de hade "björkhäckar" mellan raderna. Lite ovanligt men fint. Visste inte att björkar tålde så hård klippning. När vi övernattade på campingen var det mest tyskar kvar. De verkade trivas.

Omgivningarna är väldigt fina. Här finns Hökafältet, ett naturreservat som ingår i ett stort skyddat kustområde som kallas för Laholmsbuktens sanddynsreservat.

Det blev en promenad ner till havet så klart. Som vanligt är jag ju nyfiken och googlar för att få veta mer. Men en del saker vill man nog inte veta. Som att Marias Camping ligger nära ett naturisttillhåll där det tydligen går vilt till på somrarna. Men det var inget vi märkte av så här i eftersäsong. Vi hade en behaglig vistelse här helt enkelt.

Plats (karta)

Simrishamn
Österlen - Ale stenar