Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (339 ord)

Camp Naluka i Morinj

Alltså denna lilla ställplats vid en flod omgiven av höga berg... 

Så fint. Och vilket trevligt bemötande vi fick av ägaren. Stolt visade han runt oss på området och berättade hur han varje år försökte förbättra något. Vi hade en sagolik tur och fick en plats precis vid floden. Att sitta där och äta frukost med utsikt över bergen, ja ibland finns det inte ord. Men det stavas livskvalitet i alla fall. 

I priset, 25 Euro per dygn ingick el. Toaletterna och duscharna var helt okej. Men wifi var det lite si och så med. På morgonen kom brödbilen och vi köpte färskt morgonbröd. Lite extra lyx. 

Bara en liten promenad bort fanns en liten livsmedelsbutik och ett par små stränder. Den ena var fullknökad med folk och det dånade musik ur högtalarna. Den andra var mindre välbesökt och lugn och fin. Här tog vi ett bad. Det märkliga var att det kristallklara vattnet var kallt vid ytan och varmare längre ner. 

En av dagarna passade vi på att ta lokalbussen in till Kotor. Mer om det kan du läsa i ett separat inlägg. 

Vad tyckte vi då om Montenegro?
Vi har i och för sig bara sett en liten del av landet. Men den del vi upplevde och såg var naggande god. Det är så fantastiskt vackert. Någon har sagt att det är som att korsa Österrikes berg med Norges fjordar och det ligger nog något i det. Vackert så det förslår är det i alla fall. Vi åker gärna hit igen.

Plats (karta)

Kotor
Bibinje