logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (329 ord)

Städjan - Nipfjället

Dimmigt på Nipfjället 

Vi försöker följa väderkompassen i möjligaste mån. Är det bara uppehåll är vi tacksamma. Men när det blir för mycket av regn och rusk försöker vi hitta bättre ställen. Så vi lämnade Norge och for hem till Sverige.

Naturreservatet Städjan - Nipfjället har vi sett fina bilder från på Instagram så dit ville vi ju åka. Ett antal vägrenar mötte vi på vår väg dit. Men vi hade lite otur med vädret. Lillnipens topp som ligger närmast parkeringen låg höljd i dimma och vis av erfarenhet sedan vi var uppe på Skuleberget beslöt vi oss för att inte gå upp dit. Att bara kika in ett "mjölkmoln" ger inte så mycket upplevelsemässigt. Därför blev det bara en kort promenad i de närmaste omgivningarna. 

I fjärran såg vi ett annat moln, närmare bestämt Nipfjällets högsta punkt som heter Molnet och som ligger 1191 meter över havet. Det är också ett intressant vandringsmål som får stå kvar på önskelistan. Det här lär nämligen inte vara sista gången vi besöker norra Sverige för det finns mängder av fina naturupplevelser att vara med om. Vårt stopp här får ses som en rekognoseringFörhoppningsvis kan vi göra ett nytt försök att vandra i området vid ett annat tillfälle. 

Vart skulle vi nu ta vägen?
Någonstans måste vädrets makter ändå vara lite mer vänligt inställda. Vi rådfrågade  SMHI, YR och Klart - det skulle vara lite bättre vid Fulufjällets nationalpark. Sagt och gjort. Vi hoppade in i vår Plåtis och åkte mot vårt nya mål. Där hade vi bättre tur med vädergudarna. Det var inte strålande sol, men uppehåll och behaglig temperatur. Mer om det i ett annat inlägg. 

Plats (karta)

Idag är vi på Apelvikens Camping
Idag är vi på piren på Råå
 

Kommentarer 3

Gäst
Gäst - bmlarsreseblogg den onsdag, 15 september 2021 23:27

Idag, onsdag, satt vi och åt lunchmackor högst upp på Lillnipen med en otrolig utsikt åt alla håll. Det är bara att hålla tummarna inför nästa besök!

Idag, onsdag, satt vi och åt lunchmackor högst upp på Lillnipen med en otrolig utsikt åt alla håll. Det är bara att hålla tummarna inför nästa besök!
Åsa den torsdag, 16 september 2021 07:55

Det låter ju helt fantastiskt! Du kanske har bilder från det ögonblicket på din blogg?

Det låter ju helt fantastiskt! Du kanske har bilder från det ögonblicket på din blogg?
Gäst
Gäst - bmlarsreseblogg den fredag, 17 september 2021 15:43

Det blir inget inlägg därifrån på bloggen, men ett par bilder finns på Instagram,
(bm.Lundgren)

Det blir inget inlägg därifrån på bloggen, men ett par bilder finns på Instagram, (bm.Lundgren)
Gäst
torsdag, 20 januari 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved