logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (397 ord)

Nogersunds Hamn i Blekinge

Ett halvt ton sill på Nogersunds nationaldag! 

Ställplatsen ligger verkligen fint, precis vid havet. Vi var och kikade på den förra året men då var vi på hemväg så det var inte aktuellt att stanna över. Men Nogersund hamnade på vår checklista. I år blev det av. Och vi lyckades pricka in deras "nationaldag" - Silladan.

Det här verkar vara en väldigt populär ställplats. När vi kom hit var det inte många platser kvar. Vi lyckades dock hitta en hyfsat bra sådan. En sak vi noterade var att det var ovanligt många hundar. Har nog aldrig sett så många på en ställplats. Och det är ju helt okej så länge husse och matte har pli på sina pälsklingar så att de inte skäller i tid och otid. I regel brukar det funka.

En trevlig detalj på ställplatsen var att du kunde köpa jordgubbar i en obemannad bod. Du betalade kontant eller med swish. En god idé tycker vi som älskar dessa röda gubbar.

Mysig marknad och snabbfileare

Vi lyckades alltså pricka in Nogersunds nationaldag som firas med "Silladan". Det är så mysigt med den här typen av arrangemang. Bakom Silladan står Nogersunds hembygdsförening och de hade ordnat med allt från fiskmarknad, loppisar, servering till uppvisning av gamla mopeder och bilar. Det var med andra ord både folkligt och festligt. Precis som det ska vara.

En sak kan vi konstatera. Sillen hade verkligen huvudrollen på denna marknadsscen. Den fanns i alla former; färskt, rökt, inlagd, stekt och som sillaburgare. Det fanns annan fisk också. Totalt såldes ungefär ett halvt ton fisk fick vi veta i efterhand. Sedan måste vi ju bara ge cred till mannen som fileade fisk snabbare än vi någonsin sett innan. Wow!

Kort om Nogersund

Nogersund ligger på Listerlandet i Blekinge. Det är en av Sveriges största fiskehamnar. Fiskeläget har funnit  sedan 1700-talets början och delar av 1800-talets fiskeläge finns kvar. Under 1900-talet har fiskhanteringen koncentrerats till Hörvik, Hällevik och Nogersund. Från Nogersund kan du ta färjan ut till Hanö. Det gjorde vi också. Denna säregna ö fick ett särskilt kapitel.

Plats (karta)

Varför en gasolgrill?
Hanö
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
måndag, 18 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved