logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (355 ord)

Dubrovnik

Över Dubrovniks tak, ännu ett världsarv...

Besök Dubrovnik. Bara gör det! Är du i krokarna är det här ett måste! Visst - många kallar det för en turistfälla. Men det finns ju faktiskt en grymt bra anledning. Att ta sig runt på den gamla ringmuren med anor från 1100-talet är i och för sig ingen lek när solen gassar. Men det är värt varenda steg och varenda svettdroppe. 

Dessutom kan du känna dig hyfsat lugn. Med jämna mellanrum finns det medicinsk personal som kan rycka ut vid exempelvis värmeslag. Att ha med sig vatten är i alla fall ett hett tips från oss! Solhatt och/eller keps är också bra tips. 

Något som är som en röd tråd genom alla våra utflykter hittills är att vi tack vare lugna morgnar och långa frukostar sällan kommer iväg förrän vid lunchtid. Och ja, då gassar ju solen som värst. Men vadå, vi är väl vikingar.

Vi skulle nog kunna säga att vi är historienördiga. Känslan att beträda mark som för 100-tals och 1000-tals år tillbaka har varit platsen där mängder av människor levt sina dåtida liv är alltid lite magisk. Tänk att bara för en kort stund åka tillbaka i tiden...

Kort om Dubrovnik 

Dubrovnik ligger vid Adriatiska havet. Det är en välkänd turistort och ett kulturellt centrum. Den gamla välbevarade stadskärnan är omgärdad av en upp till sex meter tjock medeltida stadsmur och är sedan 1979 uppsatt på Unescos världsarvslista. Ringmuren har anor från 1100-talet. Staden är en världens tio bäst bevarade medeltida muromgärdade städer.

Plats (karta)

Camping Rozac
Pod Maslinom i Orasac
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
torsdag, 26 Maj 2022

Captcha bild

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved