Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

1 minuts lästid (236 ord)

Pod Maslinom i Orasac

Ett sätt att ta sig till Dubrovnik utan att vara där

Egentligen hade vi tänkt oss att köra in i Dubrovnik med "husis" och parkera för att sedan ge oss ut på äventyr. Men, det är verkligen ingen lätt uppgift.

Vi gav slutligen upp och begav oss till campingen som vår ställplatsvärd på Camp Naluka i Montenegro rekommenderat oss. Självklart var det en kompis som ägde denna camping. Och det är ju fint att man hjälper varandra. 

Ännu en ny plats. Ännu en ny upplevelse. När vi ställt upp så begav vi oss iväg för att undersöka omgivningarna. Vägen bar nerför, nerför och nerför. Till slut hamnade vi vid en liten lokal badplats med restaurang. Där blev det mat med utsikt över detta fantastiska hav. Ortsborna kastade sig i havet och njöt av svalkan. 

Det var uppåt på flera sätt

Vandringen tillbaka till husis var tuff. Snacka om backar. Men fint är det. Dagen efter tog vi lokalbussen till Dubrovnik. Vilken skillnad mot bussen i Montenegro. Den här var modern och hade sköna säten och luftkonditionering.

Plats (karta)

Dubrovnik
Pa Emer