Skip to main content
logg

välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (325 ord)

Perköps ställplats

Det här är en riktig lyckoplats - på flera sätt 

Den här helgen hade vi siktet inställt på Persköps ställplats. Maken var nyfiken på den eftersom den röstats fram som Årets Ställplats 2017. Vägen hit är smal och vindlande. Och du får känslan av att du kör och kör och kanske aldrig kommer fram. Men plötsligt ligger den där. Mitt i skogen. 

Persköps ställplats är en riktig liten pärla skulle det visa sig. Nyanlagd, med fräsch dusch/toa. Den ena toan är extra fin med sin björkvägg tycker jag. 180 kronor per dygn kostar det, och då ingår el också. Det finns en trevlig liten promenadslinga där man valt att lysa upp träden istället för att ha vanliga utomhuslyktor. Mycket effektfullt. Jag måste också tillägga att värdskapet var över förväntan. Vilken trevlig familj som skapat denna lilla oas i världen. Tack för välkomnandet!

Grodperspektiv på kärlekslivet
Den här helgen överträffade sig själv på flera sätt. På fredagskvällen fick vi vara med om något magiskt. När vi gick ner mot strandkanten upptäckte vi att det fullkomligen kryllade av grodor. Vi hade lyckats pricka in deras parningsnatt. Jag har aldrig sett något liknande. Överallt hoppade grodorna fram. Det gällde verkligen att se sig för så att du inte trampade på någon kärlekskrank liten groda. Vilken udda och välkommen naturupplevelse.

Hurra! Jag har blivit mormor!
Klockan 04:45 på lördagsmorgonen väcktes jag av det mest efterlängtade telefonsamtal man kan få. Min dotter ringde för att meddela att jag blivit mormor till en liten sagolik prinsessa vid namn Ronja. Så visst blev den här helgen magisk på många sätt. Persköp fick härmed en extra stor plats i mitt hjärta. 

Plats (karta)

Råå camping
Lövstavikens gästhamn