logg

Välkommen till vår logg

Här loggar vi alla platser vi har besökt och bjuder på våra personliga tankar och reflektioner. Du kan enkelt söka efter ort, land eller i olika kategorier.

 

2 minuters lästid (360 ord)

Persköp i Örkelljunga

Det blev ett kärt återseende som fick en rejäl känga 

För drygt ett år sedan hamnade vi på Persköps ställplats för första gången. Anledningen var att käre maken läst att ställplatsen utsetts till Årets Ställplats 2017. Nu är vi här igen. 

Nyfikna på hur det ser ut med mera grönt på träden. Och vi blev inte besvikna. Tvärtom. Det är en liten pärla. På lördagen snörade vi på oss våra nya vandrarkängor för första gången. Och gav oss ut på en fotovandring. Grejen är att jag går ett fotokurs med en av Hallands mest välkända naturfotografer, Patrik Leonardsson, och har snöat in på att leta motiv. 

Bokskogen har ju en underbart vacker grön färg nu så det blev "några" bilder. Det var härligt att känna hur kängorna fungerade i lite kinkig terräng. Inga vrickade fotleder. Utan de rejäla kängorna slöt om fötterna tryggt och säkert. Det var lätt att trampa på eftersom de kraftiga sulorna gjorde att du inte hade ont av underlaget. 

Vi fick se resultatet av grodornas kärlekslek

Första gången vi var här så hamnade vi rakt in i grodornas kärleksnäste. Överallt fanns kärlekskranka grodor. Och det gällde att se sig för så att man inte råkade trampa på någon liten raring. Den här gången missade vi det eventet. Men å andra sidan kunde vi se resultatet av all kärleksfullhet. Vid strandkanten kryllade det av tusentals små grodyngel. Vi har aldrig sett så många samtidigt. Fantastiskt!

Klippan Yngve fanns som vanligt  till hands för att lösa allehanda problem. Som att strömmen lade av en stund. Sammantaget fick vi en fin och avkopplande helg i Persköp. Och kommer gärna tillbaka igen.

Plats (karta)

Sibbarp i Malmö
Sjötorpets Camping och Getesjön
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Gäst
fredag, 22 oktober 2021

Captcha bild

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.husbilsresa.se/

Håll dej uppdaterad

Håll dej uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som prenumerant får du alltid reda på vad som händer på vår husbilsresa.

Swedish Swedish

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


© 2021 Husbilsresa, All Rights Reserved